Met dit filmpje van een steenmarter, die het voetbalveld van Heracles in Almelo onveilig trachtte te maken, begon mijn wereldwijde TV-optreden.

TV Oost vroeg mij naar aanleiding van dit filmpje of ik gast wou zijn in het programma “En dan nog even dit”. Natuurlijk wou ik dit graag. In de uitzending werd mij gevraagd of ik hun wou waarschuwen als ik eventueel een onderzoek naar de steenmarter in het stadion ging doen? Intussen had TV Heracles mij ook gevraagd voor een reportage over deze steenmarter. Tja! en zo geschiede, het balletje ging rollen. De gehele Nederlandse pers kreeg er lucht van en belden mij voor een afspraak (ruim 60 telefoontjes in twee dagen tijd). Han Brinkcate in Almelo media aandachtIk heb ze allemaal doorverwezen naar de persafdeling van Heracles en hier hebben ze alles zeer vakkundig uitgewerkt. Donderdagmiddag 4 december 2014 was het zo ver. Veel cameraploegen van Tv. stations, radioverslaggevers, kranten, weekbladen en fotografen waren aanwezig. Het waren er eigenlijk zoveel, dat we de groep voor de goede gang van zaken in twee keer moesten rondleiden. Natuurlijk hebben we de steenmarter niet gevonden, maar wel pootafdrukken en een keutel van het dier.

Na een grondige inspectie van het stadion hebben we besloten, dat de steenmarter mocht blijven. Voor het beest is dit de beste oplossing.

Via deze weg wil ik iedereen, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het doen slagen van deze middag heel hartelijk bedanken.
Han Brinkcate in Almelo heracles steenmarter in stadionMet vriendelijke groet, Han Brinkcate, Delden.