Belangrijk

NEEM CONTACT OP

Heeft u overlast van steenmarters, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel mij op 074 - 3761464 of autotelefoonnummer 06 - 12588958. Voor meer informatie over steenmarters kunt deze website bekijken of www.dierenambulancehofvantwente.nl .

Om te voorkomen, dat mensen zelf creatieve methodes gaan bedenken, door ze bijvoorbeeld te gaan vergiftigen of vangen met vallen, kunnen ze beter contact opnemen met een steenmarterdeskundige. Deze persoon weet veelal alles van steenmarters af en biedt u diverse oplossingen voor het probleem aan. Vaak is het probleem met een simpele oplossing verholpen, toch soms is de oplossing wat ingewikkelde. Het opsluiten van de steenmarter door gaten dicht te maken is wel degelijk aanwezig, maar moet ten aller tijde voorkomen worden. Hoe wij tewerk gaan kan ik u helaas niet vermelden, daar dit secuur, doch wettelijk niet is toegestaan. 

TIENTALLEN VRAGEN PER DAG UIT HEEL EUROPA.

Lees meer

Steenmarters vaak de dupe van klemmen en andere soorten verboden moordwapens.

Met de regelmaat bereiken mij berichten, dat steenmarters op een gruwelijke wijze om zeep worden gebracht, voetklemmen, vangkooien, stroomvallen en bijvoorbeeld gif zijn hierbij geen uitzonderingen. Al deze middelen worden illegaal toegepast en het maakt blijkbaar niet uit voor die gene, die ze plaatst hoe zo'n dier te lijden heeft voordat het (door uw gruwelijke toedoen) dood is.

Steenmarter zijn beschermde dieren. Het is bij Wet niet toegestaan om steenmarters te doden.

Lees meer

Met dit filmpje van een steenmarter, die het voetbalveld van Heracles in Almelo onveilig trachtte te maken, begon mijn wereldwijde TV-optreden.

TV Oost vroeg mij naar aanleiding van dit filmpje of ik gast wou zijn in het programma “En dan nog even dit”. Natuurlijk wou ik dit graag. In de uitzending werd mij gevraagd of ik hun wou waarschuwen als ik eventueel een onderzoek naar de steenmarter in het stadion ging doen? Intussen had TV Heracles mij ook gevraagd voor een reportage over deze steenmarter. Tja! en zo geschiede, het balletje ging rollen. De gehele Nederlandse pers kreeg er lucht van en belden mij voor een afspraak (ruim 60 telefoontjes in twee dagen tijd). Han Brinkcate in Almelo media aandachtIk heb ze allemaal doorverwezen naar de persafdeling van Heracles en hier hebben ze alles zeer vakkundig uitgewerkt. Donderdagmiddag 4 december 2014 was het zo ver. Veel cameraploegen van Tv. stations, radioverslaggevers, kranten, weekbladen en fotografen waren aanwezig. Het waren er eigenlijk zoveel, dat we de groep voor de goede gang van zaken in twee keer moesten rondleiden. Natuurlijk hebben we de steenmarter niet gevonden, maar wel pootafdrukken en een keutel van het dier.

Na een grondige inspectie van het stadion hebben we besloten, dat de steenmarter mocht blijven. Voor het beest is dit de beste oplossing.

Via deze weg wil ik iedereen, die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het doen slagen van deze middag heel hartelijk bedanken.
Han Brinkcate in Almelo heracles steenmarter in stadionMet vriendelijke groet, Han Brinkcate, Delden.