Kijk! Zo wordt uw auto vernield door steenmarters

Dit voorval speelde zich af in Goor (Twente) eind mei 2010.

dode-steenmarter-han-brinkcatesteenmarter

Moeder steenmarter was de avond te voren met haar 3 jongen aan het leren jagen, toen plotseling een man met een hond hun jacht verstoorde. Moeder dook met haar jongen onder motorkap van een dure jeep.

 

jeep-steenmarter-onder-motorkap

Toen 's morgens de jeep werd gestart, vluchtte moeder in paniek uit de auto en belandde onder het achterwiel. Ze was op slag dood. De bestuurder merkte wel een hobbel, maar had niet in de gaten, dat er nog 3 jongen onder de motorkap zaten.

jonge-steenmarter-onder-motorkap-jeep

Deze jongen gingen rustig door met afbreken, tot ze in de gaten hadden, dat wij de motorkap openden. Toen vlogen ze alle kanten op en hebben wij ruim 3 uur nodig gehad om ze uit de auto te verwijderen. (zie ook foto boven).

jonge-steenmarters-richten-schade-aan

De schade in de motor ruimte was groot. Let op het vele isolatiemateriaal en de doorgebeten rubber slangen. Dit kan in het ernstigste geval leiden tot een heftige autobrand met alle gevolgen van dien. Laat  u uw auto repareren, laat dan gelijk bij de garage het motorblok grondig reinigen, zodat de geurvlaggen, die de steenmarter heeft achter gelaten, verdwijnen.

kapotgebeten-slangen-isolatiemateriaal

Laten we eerlijk zijn: het zijn prachtige foto's, maar beter is het om ze niet in je motor te krijgen.