Steenmarters vinden uw auto een aantrekkelijke speelplaats

 

Op deze vraag heb ik in 2003 een antwoord gevonden. Steenmarters zijn speelse diertjes en mijn gedachten gingen hierna in de eerste instantie eigenlijk ook uit. De stroomkabels in een auto kun je bewegen, bijvoorbeeld door hier met je poot op te slaan en als dat niet meer leuk is ga je er in bijten, dit met alle nare gevolgen. Ook een punt kon zijn, dat de steenmarter op deze manier (dus door bijten in de kabels) zijn gebit in conditie kan houden. Toch ook dit idee was voor mij niet waterdicht, want waarom vernielden ze dan ook de motorkapisolatie, benzineleidingen en bijvoorbeeld de koelvloeistofslangen? steenmarter onder auto Doorgebeten kabel van een auto

Via iemand in Zwitserland ben ik er achtergekomen, dat in veel kabels een stof is verwerkt, die van de visverwerking afkomt. Deze stof moet ervoor zorgen dat de kabels en slangen soepel blijven en niet gaan scheuren. Heel opvallend bij mijn onderzoek was, dat alle kabels zijn doorgebeten of beschadigd bij auto,s met een warm motorblok. Zeer zeker kan een steenmarter bij een warm motorblok de visgeur waarnemen en vindt deze het sterkst bij de kabels en slangen en gaat hier dus mee aan het werk. Waarom ze broodkorsten, vetbollen en ander materiaal onder de motorkap slepen is mij niet duidelijk geworden.

Steenmarterbaby valt uit auto

Soms komt het voor, dat jonge steenmarters in een auto ter wereld komen! Dat dit geen goede keuze is blijkt wel uit deze foto.Het jong is helaas overleden.

 

jonge_steenmarter_uit_auto_gevallen.jpg